Rakan Taulan...

Rahmat Allah.

Dari Jabir r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda : “Bukan amal seseorang yang memasukkannya ke syurga atau melepaskannya dari neraka, termasuk juga aku, tetapi ialah semata-mata rahmat Allah S.W.T belaka”. (Muslim)

Selasa, 29 Jun 2010

SUARA MUALIJ.......berdepan dengan pesakit yang disihir oleh Tok Bomoh Siam...

.. masuk ni dah 2 hari merawat pesakit ni.Baru tiga hari selepas rawatan pesakit ni alami muntah muntah yang banyak sehinggakan kandungan air dalam badan berkurangan, ana suruh pergi ke klinik dulu kerana badan pesakit amat lemah. 

 Keluarga mereka sudah menelefon jam 12.30tghari, tp ana datang tepat jam 6.15pm kerana memikirkan pesakit perlu dibawa ke klinik. Sampai je rumah pesakit di sebuah Taman di dalam daerah Segamat ni, ana lihat ramai sedara mara, dan jiran jiran terdekat, al maklumlah rumah teres.. sebaik masuk jer rumah pesakit rasa sesak nafas.. bukan kerana apa pun cuma terlalu ramai nak lihat.. ana kata pada mereka " saya tidak akan merawat selagi tinggalkan hanya kami dan keluarganya, jadi mereka hanya melihat dari luar sahaja... ana ni kalau buat keje tak suka di pertontonkan sebab masalah lain akan muncul... paham paham lah jika syaitan dah mencucuk hati kita... nanti lahir pulak sifat ujub dalam hati kita..
  
 Ana pun berdepan dengan pesakit... belum buat apa apa pesakit terus mengeletar dan ketawa, tapi melihat keadaan pesakit amat lemah.. " kenapa kau datang hah!! aku kan sayang dia.. aku nak jaga dia.." kata dari mulut pesakit..

ana terus mulakan bacaan Al Fatihah, dan Lauanzalna...  gegaran badan pesakit semakin kuat.. melihat seperti kesian.. tetapi kedegilan jin tu terpaksa meneruskan bacaan. lebih kurang 15 minit ana cuba sedarkan mangsa dulu.. kemudian menyuruh pesakit pindah tempah kerana sempit.. ana suruh pesakit baring.. dan mulakan rawatan... rukyah, teknik pukul guna serban, tekan perut, picit ibu jari.. sessi berdialog...

ANA   : Dengan nama Allah.. Siapa kamu?
Jin Sihir : Tak tahu
ANA   : Apa agamamu?
Jin Sihir : Tak Tahu lah
ANA   : Buat apa ko duduk dalam tubuh org ni?
Jin Sihir : aku sayang dia, aku nak jaga dia..ko datang sini buat apa kacau aku?
ANA  : aku datang sini atas urusan Allah.. berapa lama ko duduk dalam tubuh org ni? apa ko makan dalam tubuh org ni?
Jin Sihir  : dah lama dah.. tak tahunak kira.. aku suka budak ni, aku makan sikit jer tp tiap2 hari aku makan..
( patut lah lebam lebam budak ni ).

 lebih kurang 20 minit Sesi dakwah dan tarbiah pada jin ni... tapi masih berdegil tak mahu keluar.. bagi cadangan memeluk islam pun dia berkeras tak mahu.. selepas teknik memukul dan bacaan ayat2 azab, berlaku berdialog lagi...

Jin Sihir   : dah dah cukup aku tak tahan lagi...
ANA   : Adakah ko nak keluar? Kau keje dengan ahli sihir? ( terbongkar rahsia )
 Jin Sihir  : Ya.. aku keje dgn seorang cina.. tapi duk kat siam.. dia berjanji dia akan lepaskan aku sekiranya aku masuk dalam  tubuh org ni..
ANA   : ko hanya terpedaya oleh dia jer.. ko diperbodohkan.. banyak lagi keje lain dalam dunia ni.. dunia nikan luas, ni jalan yang ko pilih.. selepas ni ko boleh mulakan hidup baru... jangan menggangu manusia lagi.. ko tak sesuai dengan tubuh manusia... ko pikir elok elok.. lebih baik ko keluar daripada ko terseksa, ( jin hanya terdiam  dan menampakkan dirinya lemah )

Masa tu jam 7.33pm dah masuk waktu maghrib.. Ustaz Amli memberi amaran pada jin tu..

Ustaz Amli  : aku bagi kau amaran, ( sambil menunjukkan serban ) ko nampak ni, selepas kami sembahyang maghrib jika  ko tak keluar kami semua disini bermohon pada Allah untuk membunuh kau..

Dengan izin Allah, jin itu tadi akur kata kata Ustaz Amli.. akhirnya dia minta dilepaskan.. dangan ikrar sebelum keluar dan bantuan Azan semasa proses jin keluar.. dan pesakit sedarkan diri tapi masih terpinga pinga.. kesiannya lihat dia.. sbb keadaan tubuh nya lebam lebam..
   
Selepas berjemaah Ustaz Amli memberikan Tazkirah ringkas dan peringatan peringatan Al Quran dan Hadis..

....tiada niat pun untuk menunjuk nunjuk.. cuma hanya sekadar berkongsi cerita, segala musibah atau apa pun semua datang dari Allah, dan dia juga yang menyembuhkan.. Allah tidak  menzalimi makhluk yang ada di permukaan bumi ni, cuma mereka sendiri menzalimi diri mereka sendiri..

 .. jumpa lagi pada sesi yang lain.. insyallah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan